Senior Persvoorlichter

PAX is de grootste vredesorganisatie van Nederland. Al 75 jaar werken we, samen met lokale partners, wereldwijd in conflictgebieden om burgers te beschermen. Tegen oorlogsgeweld, aan het beëindigen van gewapend conflict en het opbouwen van inclusieve vrede. Vind jij ook dat iedereen recht heeft op een menswaardig leven in een vreedzame samenleving? Kom bij ons werken!

Per 1 oktober zoeken wij een

Senior Persvoorlichter
(32 uur per week)

Wat ga je doen?

PAX op de kaart zetten! Je zorgt ervoor dat het werk van PAX een groter publiek bereikt door proactief media en journalisten te benaderen, je bereidt medewerkers van PAX en de directeur voor op media-optredens en je staat pers te woord bij actualiteiten die het werk van PAX aangaan.

Je spreekt dagelijks met journalisten en beheert een medianetwerk dat betrokken is bij vrede, conflict, geopolitiek en buitenlandbeleid. Je informeert journalisten proactief en reactief over ons werk. Je signaleert mediakansen voor de organisatie, bent scherp in het pitchen van onze kernboodschappen en kunt deze creatief koppelen aan actualiteiten. Je ontwikkelt mediastrategieën en voert deze uit.

Ook ben je adviseur en sparringpartner van management en programmaleiders. De promotie van projecten en acties van PAX, bijvoorbeeld de Vredesweek, hoort ook bij jouw taken. Je houdt van het schrijven van persberichten, achtergrondbriefings en berichten op social media. Je kunt in tekst én in beeld denken. Je begrijpt dat perswoordvoering ook inhoudt dat je sporadisch buiten kantooruren werkt.

Als persvoorlichter ben je onderdeel van de afdeling Engagement, waar ook Communicatie, Public Affairs, Fondsenwerving en online collega’s in werken. In dit relatief nieuwe maar hechte team wordt veel samen opgetrokken om het werk van PAX bij een zo groot mogelijke doelgroep onder de aandacht te krijgen.

Wat vragen wij?

 • Vakkennis op HBO+/WO niveau en minimaal vijf jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Aantoonbaar strategisch inzicht op het gebied van persvoorlichting;
 • Overtuigingskracht, je interesse in het werk van PAX kun je goed onderbouwen;
 • Een relevant netwerk binnen Nederlandse media, internationale media is een pre;
 • Vloeiend in Nederlands en Engels.

Ben je geïnteresseerd in deze functie, maar heb je minder dan vijf jaar ervaring in een vergelijkbare functie? Ook als je aan het begin van je loopbaan staat nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Wat bieden wij?

 • Een toegankelijke werkplek in een bruisende omgeving hartje Utrecht;
 • Een interessante functie in een dynamische, informele, internationaal gerichte werkomgeving;
 • Indiensttreding per 1 oktober of zo spoedig mogelijk;
 • Aanstelling voor 32 uur (0,89), in eerste instantie voor een jaar met uitzicht op verlenging;
 • Salarisschaal 10 volgens de Arbeidsvoorwaarden PKN (afhankelijk van ervaring min. € 2.792,46 tot max. € 4.669,87 bruto bij een fulltime dienstverband van 36 uur);
 • 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering;
 • Volledige vergoeding reiskosten woon-werk openbaar vervoer 2e klasse.

Procedure en informatie

Voor meer informatie over PAX zie: www.paxforpeace.nl.

Heb je vragen? Neem dan contact op met Lotte Jeursen, Hoofd Engagement, via l.jeursen@paxforpeace.nl.

Je cv en motivatiebrief t.a.v. Lotte Jeursen ontvangen wij graag uiterlijk woensdag 13 september uitsluitend via het volgende applicatieformulier.

De eerste ronde sollicitatiegesprekken worden gepland in de week van 18 september.

Bij PAX zoeken we gemotiveerde collega’s met passie en lef, om samen een diverse, inclusieve en authentieke werkomgeving te bouwen. Vink je niet ieder hokje aan? We moedigen je tóch aan om te solliciteren, want wie weet zijn wij een goede match samen! 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Get involved with our peace work.
Subscribe to the PAX Action Alert.