Persvoorlichter

Per direct zijn wij op zoek naar een

Wat ga je doen?

PAX op de kaart zetten! Je zorgt ervoor dat het werk van PAX een groter publiek bereikt door proactief media en journalisten te benaderen, je bereidt medewerkers van PAX en de directeur voor op media-optredens en je staat pers te woord bij actualiteiten die het werk van PAX aangaan. 

Je spreekt dagelijks met journalisten en beheert een medianetwerk dat betrokken is bij vrede, conflict, geopolitiek en buitenlandbeleid. Je informeert journalisten proactief en reactief over ons werk. Je signaleert mediakansen voor de organisatie, bent scherp in het pitchen van onze kernboodschappen en kunt deze creatief koppelen aan actualiteiten. Je ontwikkelt mediastrategieën en voert deze uit. 

Ook ben je adviseur en sparringpartner van management en programmaleiders. De promotie van projecten en acties van PAX, bijvoorbeeld de Vredesweek, hoort ook bij jouw taken. Je houdt van het schrijven van persberichten, achtergrondbriefings en berichten op social media. Je kunt in tekst én in beeld denken. Je begrijpt dat perswoordvoering ook inhoudt dat je sporadisch buiten kantooruren werkt.

Als persvoorlichter ben je onderdeel van Engagement, waar ook Communicatie, Samenleving, Public Affairs, Fondsenwerving en online collega‚Äôs in werken. In dit team wordt veel samen opgetrokken om het werk van PAX bij een zo groot mogelijke doelgroep onder de aandacht te krijgen. 

Wat vragen wij?

 • Vakkennis op HBO+/WO niveau en minimaal drie jaar ervaring in een vergelijkbare functie; 
 • Aantoonbaar strategisch inzicht op het gebied van persvoorlichting; 
 • Overtuigingskracht, je interesse in het werk van PAX kun je goed onderbouwen; 
 • Een relevant netwerk binnen Nederlandse media, internationale media is een pre; 
 • Vloeiend in Nederlands en Engels. 

Wat bieden wij?

 • Een toegankelijke werkplek in hartje Utrecht;
 • Een interessante functie in een dynamische, informele, internationaal gerichte werkomgeving;
 • Indiensttreding zo spoedig mogelijk;
 • Aanstelling voor 32 uur (0,89 fte), in eerste instantie voor een jaar met uitzicht op verlenging;
 • Salarisschaal 10 volgens de Arbeidsvoorwaarden PKN (afhankelijk van ervaring min. € 3.125,27 tot max. € 5.192,81 bruto bij een fulltime dienstverband van 36 uur);
 • 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering;
 • Volledige vergoeding reiskosten woon-werk openbaar vervoer 2e klasse.

Procedure en informatie

Voor meer informatie over PAX zie: www.paxvoorvrede.nl.

Heb je vragen? Neem dan contact op met Nick van Bree, Hoofd Engagement, via n.vanbree@paxforpeace.nl.

Je cv en motivatiebrief t.a.v. Nick van Bree ontvangen wij graag uiterlijk zondag 30 juni 2024 uitsluitend via het volgende sollicitatieformulier.

De eerste ronde sollicitatiegesprekken worden gepland op woensdag 3 juli 2024.

Screening op integriteit maakt onderdeel uit van het sollicitatieproces van PAX. PAX vindt het belangrijk de betrouwbaarheid, professionaliteit en integriteit van haar organisatie en werknemers te waarborgen. PAX maakt hierbij gebruik van het aanvragen van een Verklaring omtrent Gedrag voor nieuwe medewerkers.

Bij PAX zoeken we gemotiveerde collega’s met passie en lef, om samen een diverse, inclusieve en authentieke werkomgeving te bouwen. Vink je niet ieder hokje aan? We moedigen je tóch aan om te solliciteren, want wie weet zijn wij een goede match samen!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Get involved with our peace work.
Subscribe to the PAX Action Alert.