Stagiair / Vrijwilliger Communicatie 

Het thema vrede is door de oorlog in Oekraïne actueler dan ooit. PAX staat voor vrede en brengt mensen bij elkaar die de moed hebben om hiervoor op te staan. Samen met mensen in conflictgebieden en betrokken burgers wereldwijd werkt PAX aan een menswaardige en vreedzame samenleving. Dat doen we in landen als Syrië, Zuid-Soedan, Oekraïne en Colombia, maar ook in Nederland. 

Het team Engagement binnen PAX is o.a. verantwoordelijk voor de diverse projecten en activiteiten rondom vrede in Nederland, zoals de Vredesweek, demonstraties en nationale campagnes. Daarom zoeken we vanaf december meerdere:

(Online) Communicatie

Stagiairs/vrijwilligers

PAX heeft een belangrijke boodschap om uit te dragen. We willen beleid beïnvloeden en mensen in beweging brengen. PAX is wereldwijd aanwezig waar conflicten het leven van burgers onder druk zetten. In die strijd is communicatie hard nodig om zoveel mogelijk burgers mee te nemen in dit belangrijke verhaal.

Wat ga je doen?

Binnen het team Engagement help je jouw collega’s om PAX op de kaart te zetten. Dat doe je door passende content te creëren voor onze verschillende kanalen - denk aan Instagram en Facebook, maar ook onze website en de nieuwsbrief. Je hebt je eigen verantwoordelijkheden en jouw inbreng, initiatief en creatieve ideeën worden aangemoedigd! Samen met een gezellig team maak jij het verschil.

Wie ben jij?

 • Een hbo- of wo-student;
 • Je weet hoe digitale media werken en hoe je mensen daarmee enthousiasmeert (social media, vlogs, zoom, etc.);
 • Je hebt goede schrijf- en communicatieve vaardigheden, in het Nederlands én Engels;
 • Je hebt gevoel voor beeldtaal. We willen onze beeldbank vernieuwen en willen graag dat jij daar een bijdrage aanlevert;
 • Je kan je inleven in verschillende doelgroepen;
 • Je hebt affiniteit met vredes- & veiligheidsvraagstukken;
 • Je bent zelfstandig en vindt het leuk om in een team te werken.

Wat bieden wij?

 • Werkervaring in een dynamische en internationaal georiënteerde vredesorganisatie;
 • Aanstelling voor minimaal 4 maanden;
 • Werktijden in overleg, richtlijn: 3 à 4 dagen in de week;
 • Begeleiding met oog voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Stage- of vrijwilligersvergoeding van € 180,- per maand (bruto, voor 5 dagen in de week).

Reageren en informatie

Voor meer informatie over PAX: www.paxvoorvrede.nl.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Laura Bolle, Community Mobilizer, via bolle(javascript needed for readable email)paxforpeace.nl

Je CV en motivatiebrief t.a.v. Laura Bolle ontvangen we graag uiterlijk op woensdag 30 november via bolle(javascript needed for readable email)paxforpeace.nl.

De (online) gesprekken vinden plaats op donderdag 8 december

PAX staat voor gelijke kansen en participatie voor iedereen met kwaliteiten, passie en lef. Wij nodigen kandidaten van alle achtergronden en/of met bijzondere gaven ofwel beperkte mogelijkheden, uit om te solliciteren naar deze functie. 

Apply for this vacancy

Response date has passed as of 30 november 2022.

paxforpeace.nl uses cookies to ensure that we give you the best experience on our website.
Aanpassen